Snacks en consumptie-ijs jaarcursus

opleidingen CVO Groeipunt

Van donderdag 25 februari 2021 t.e.m. donderdag 27 januari 2022

Lesuren nog niet gekend.

Aantal lesuren: 160

Prijs lesuren: 240 EUR

CVO Groeipunt Zele Koevliet
Koevliet 2
9240 ZELE

Aantal lesuren afstandsonderwijs: 6

Lokaal: Keuken 201 - 2e verdieping

Info opleiding

Alle basisbereidingen van de initiatiemodule leer je hier zelfstandig klaarmaken. We bouwen verder op de vorige cursus door afgeleiden van de basisbereidingen klaar te maken. De nadruk ligt op:

  • alternatieve bindingen;
  • bouillons en fonds bereiden, gebruiken en regenereren;
  • kennismaking met het vacuüm garen;
  • voorbereiding van de producten = mise en place;
  • bewaring en opwarming van afgewerkte gerechten;
  • verschillende manieren van bewaren en stockeren van de voorbereide producten: vacuüm,
  • snelvriezen, …;
  • de juiste cuisson op vlees- en visgerechten;
  • presentatie van gerechten.


Een culinair voorproefje:

  • maaltijdsalades;
  • salades voor buffetten;
  • ovenschotels;
  • waterzooi van kip met nieuwe bindmiddelen en smaakverbeteraars;
  • desserts en zoetigheden om bij verwenkoffie te serveren;
  • spaghetti en pasta’s op eigen wijze;
  • gepocheerde vis.



Certificaat: Medewerker brasserie, taverne, bistro

Modules:

  • Initiatie snacks/tearoom
  • Snack/tearoom
  • Consumptie-ijs

deelcertificaat Initiatie snacks

Gespreide evaluatie en feedback

  • Tijdens de praktijklessen observeert de leerkracht jou en je medecursisten en stuurt bij indien nodig.
  • De laatste lesdag krijg je individueel feedback in verband met de bereikte basiscompetenties.

Deze opleiding is onderworpen aan de meldingsplicht met betrekking tot levensmiddelenhygiëne.

Lesmomenten CVO Groeipunt

MDWDVZZ
VM       
NM       
AV       

Materialen Aantal Eenheidsprijs Prijs
Materiaal (vrijblijvend) 1 0 EUR 0 EUR
kopieën 1 5 EUR 5 EUR
ingrediënten half jaar - ingrediënten snacks en consumptie ijs 1 142,5 EUR 142,5 EUR
Totaal: 387,5 EUR
Voor attesten of verminderd inschrijvingsgeld, moet je contact opnemen met het secretariaat.

Online inschrijven voor deze opleiding

CVO GROEIPUNT ZELE KOEVLIET
OPLEIDINGEN

Opleiding Gastronomische brasserie

Wil je een brasserie uitbaten waar stijlvolle kwaliteitssnacks worden aangeboden? Dat kan! Je leert er alles over in de opleiding Medewerker brasserie.

De opleiding omvat volgende cursussen:

  • Initiatie snacks/tearoom
  • Snacks/tearoom
  • Consumptie-ijs

Voorkennis: Je kunt zo starten met de module Initiatie snacks/tearoom. Voor de module Snacks/tearoom- Consumptie-ijs moet je geslaagd zijn voor Initiatie snacks/tearoom. We raden wel aan om eerst een aantal basismodules van Hulpkok te volgen, zodat je de nodige basistechnieken al onder de knie hebt.

Werkwijze: In de snacks-opleiding kook je elke week een culinair driegangenmenu. We verdiepen ons in smaakcombinaties en werken zowel klassieke als trendy gerechtjes uit. Je kunt hierbij je eigen creativiteit uitwerken. Als uitdaging koken we voor genodigden.

In de module consumptie-ijs gaan we creatief aan de slag met lekker zelfgemaakt roomijs. Je neemt wekelijks een creatie mee naar huis!

Wij besteden in heel de opleiding veel aandacht aan (voedsel-)veiligheid, hygiëne en ergonomie. Je draagt een koksuitrusting en toque (koksmuts), en je snijdt met een professionele messenset die je zelf aankoopt of via de webshop van onze leverancier online kunt bestellen.

Kostprijs: Je betaalt het inschrijvingsgeld, of je wordt er geheel of gedeeltelijk van vrijgesteld. Je koopt het uniform en de messenset bij de eerste module die je volgt. Bij iedere module wordt ook een bedrag aangerekend voor de ingrediënten die verbruikt worden: je krijgt dan ook iedere les een lekkere maaltijd voorgeschoteld! 

Deze opleiding komt  in aanmerking voor het Vlaams opleidingsverlof, voor Opleidingscheques en voor de KMO-portefeuille.

Permanente evaluatie en feedback

  • Tijdens de praktijklessen geeft de leerkracht algemene tips en aandachtspunten.
  • Je wordt bijgestuurd in je handelingen en vaardigheden.
  • Je krijgt persoonlijke feedback van de leerkracht indien nodig.
  • Er is een theoretische toets
  • De laatste lesdag krijgt de cursist individueel feedback in verband met de bereikte basiscompetenties.

Deze opleiding leidt tot het certificaat Medewerker brasserie, taverne, bistro.