Start to cook

opleidingen CVO Groeipunt

Van maandag 22 februari 2021 t.e.m. maandag 21 juni 2021

Vindt plaats op:

Maandag van 18.30 uur tot 22.10 uur

Aantal lesuren: 80

Prijs lesuren: 120 EUR

CVO Groeipunt Zele Koevliet
Koevliet 2
9240 ZELE

Aantal lesuren afstandsonderwijs: 9

Lokaal: Keuken 104 - 1e verdieping

Info opleiding

Module: Initiatie warme keuken

Je komt terecht in een kookschool met professioneel ingerichte keukens met leerkrachten die “top” zijn. De eerste les maak je kennis met elkaar, met de infrastructuur, de keuken, de toestellen en krijg je je uniform en de nodige uitleg over de cursus.

Onze ervaren chefs leren je stap voor stap snijden, koken en bakken volgens de regels van de kunst.

Na de les eet je samen de bereide gerechten op in het restaurant.

Met het deelcertificaat van Start to cook op zak, ben je vertrokken in het traject tot Hulpkok, Kok of Traiteurkok.

Module: Initiatie warme keuken

Certificaat Hulpkok

Geen specifieke voorkennis vereist.

Gespreide evaluatie en feedback

  • Tijdens de praktijklessen observeert de leerkracht jou en je medecursisten en stuurt bij indien nodig.
  • De laatste lesdag krijg je individueel feedback in verband met de bereikte basiscompetenties.


Ben je een absolute beginner, of heb je al jaren ervaring, maar wil je leren snijden en koken als een chef? Dan is Start to cook bij CVO Groeipunt iets voor jou!

Lesmomenten CVO Groeipunt

MDWDVZZ
VM       
NM       
AV       

Materialen Aantal Eenheidsprijs Prijs
kopieën 1 5 EUR 5 EUR
algemeen - 80 LT uniform (schort + 10 tocques + voorbinder) modules 80 LT (vrijblijvend) 1 35 EUR 35 EUR
Materiaal (vrijblijvend) 1 0 EUR 0 EUR
ingrediënten halve semester - initiatie warme keuken 1 37,5 EUR 37,5 EUR
Totaal: 197,5 EUR
Voor attesten of verminderd inschrijvingsgeld, moet je contact opnemen met het secretariaat.

Online inschrijven voor deze opleiding

CVO GROEIPUNT ZELE KOEVLIET
OPLEIDINGEN

Opleiding Kok

Ben je hulpkok en wil je je verder bekwamen? Dan kun je terecht bij de opleiding kok in CVO Groeipunt. We breiden onze kookvaardigheden verder uit en leren ook gasten correct onthalen en bedienen. Door een aantal keer te koken voor vrienden en genodigden doen we ook echte horeca-ervaring op.

Wij besteden in heel de opleiding veel aandacht aan (voedsel-)veiligheid, hygiëne en ergonomie. Je draagt een heuse koksuitrusting en toque (koksmuts), en je snijdt met een professionele messenset die je zelf aankoopt of via onze leverancier online kunt bestellen. Deze opleiding is onderworpen aan de meldingsplicht met betrekking tot levensmiddelenhygiëne.

De opleiding omvat volgende modules:

  • vleesgerechten
  • visgerechten
  • streekgerechten
  • dienst aan de kaart
  • onthaal en interactie 

Voorkennis: certificaat Hulpkok. 

Kostprijs: Je betaalt het inschrijvingsgeld, of je wordt er geheel of gedeeltelijk van vrijgesteld. Je koopt het uniform en de messenset bij de eerste module die je volgt. Bij iedere module wordt ook een bedrag aangerekend voor de ingrediënten die verbruikt worden: je krijgt dan ook iedere les een lekkere maaltijd voorgeschoteld! 

Dit certificaat geeft, samen met het certificaat aanvullende algemene vorming recht op een Diploma Secundair onderwijs! Behaal je zo je eerste diploma secundair onderwijs, dan heb je recht op een premie van de Vlaamse Gemeenschap die gelijk is aan het betaalde inschrijvingsgeld!

Permanente evaluatie en feedback

  • Tijdens de praktijklessen geeft de leerkracht algemene tips en aandachtspunten.
  • Je wordt bijgestuurd in je handelingen en vaardigheden.
  • Je krijgt persoonlijke feedback van de leerkracht indien nodig.
  • Er is een eindproef (eigen gerecht).
  • Je kookt voor genodigden.
  • De laatste lesdag krijgt de cursist individueel feedback in verband met de bereikte basiscompetenties. 

Met het certificaat van Kok heb je ook toegang tot onze masterclasses! Tevens kun je verder doorstromen naar Keukenverantwoordelijke.