Koude en warme buffetten

opleidingen CVO Groeipunt

Van maandag 22 februari 2021 t.e.m. maandag 21 juni 2021

Vindt plaats op:

Maandag van 18.30 uur tot 22.10 uur

Aantal lesuren: 80

Prijs lesuren: 120 EUR

CVO Groeipunt Zele Koevliet
Koevliet 2
9240 ZELE

Aantal lesuren afstandsonderwijs: 9

Lokaal: Keuken 204 - 2e verdieping

Info opleiding

In deze module leer je specifieke traiteurgerechten bereiden voor buffetten. Je leert warme gerechten bereiden waarbij rekening gehouden wordt met het regenereren van de gerechten en het warm houden van gerechten in chafing dishes. Je leert een uitgebreid gamma van koude en warme salades bereiden. Je leert schotels schikken met vlees en vis. Je leert de verschillende opstellingen voor warme en koude buffetten en de organisatie ervan.

Geen voorkennis vereist.

Je wordt gedurende de praktijklessen bijgestuurd in je handelingen en vaardigheden, en je krijgt onmiddellijke feedback van de leerkracht. Aan het einde van de cursus krijg je individueel feedback in verband met de bereikte basiscompetenties.

Lesmomenten CVO Groeipunt

MDWDVZZ
VM       
NM       
AV       

Materialen Aantal Eenheidsprijs Prijs
Materiaal (vrijblijvend) 1 0 EUR 0 EUR
kopieën 1 5 EUR 5 EUR
ingrediënten halve semester - buffetten 1 80 EUR 80 EUR
Totaal: 205 EUR
Voor attesten of verminderd inschrijvingsgeld, moet je contact opnemen met het secretariaat.

Online inschrijven voor deze opleiding

CVO GROEIPUNT ZELE KOEVLIET
OPLEIDINGEN

Opleiding Traiteur

Droom je ervan een eigen traiteurszaak op te starten? Wil je aan de slag als Kok aan huis,  als creatieve feestarchitect  of wil je banketten organiseren? Dan is deze praktijkgerichte opleiding wat je zoekt!

De opleiding omvat volgende cursussen:

  • Trendy buffetten (koude en warme buffetten)
  • Catering  (Traiteurkeuken)
  • Recepties en ontvangsten

Voorkennis en toelatingsvoorwaarde: Certificaat Hulpkok (eerste 6 modules van het schema). 

Kostprijs: Je betaalt het inschrijvingsgeld, of je wordt er geheel of gedeeltelijk van vrijgesteld. Je koopt het uniform en de messenset bij de eerste module die je volgt. Bij iedere module wordt ook een bedrag aangerekend voor de ingrediënten die verbruikt worden: je krijgt dan ook iedere les een lekkere maaltijd voorgeschoteld! 

Deze opleiding komt in aanmerking voor het Vlaams opleidingsverlof en voor opleidingscheques. voor de KMO-portefeuille.

Permanente evaluatie en feedback

  • Tijdens de praktijklessen geeft de leerkracht algemene tips en aandachtspunten.
  • Je wordt bijgestuurd in je handelingen en vaardigheden.
  • Je krijgt persoonlijke feedback van de leerkracht indien nodig.
  • Er is een eindproef (eigen gerecht).
  • Je kookt voor genodigden. 
  • De laatste lesdag krijgt de cursist individueel feedback in verband met de bereikte basiscompetenties.