Frans 1 M3 (AAV Vreemde Taal - M3)

opleidingen CVO Groeipunt

Van maandag 14 september 2020 t.e.m. woensdag 2 december 2020

Vindt plaats op:

Woensdag van 18.25 uur tot 21:35:00

Aantal lesuren: 40

Lokaal: Ninove lokaal nog niet gekend

EUR

CVO Groeipunt Ninove
Centrumlaan 160
9400 NINOVE

Info opleiding

In de modules Frans leer je je uitdrukken in functioneel, alledaags Frans om tegemoet te komen aan wat de maatschappij aan taalvaardigheid eist.


In Frans 3 leer je boodschappen doen (de markt, de viswinkel, de kruidenier, de slager, de bakker). We diepen onze kennis van Frans 2 hierrond verder uit en leren nu ook op restaurant gaan, de namen van heel wat groenten, vlees en (Franse) gerechten komen aan bod. Je leert bestellen in een restaurant, iets bijvragen (brood, een mes, ), informatie vragen over een gerecht/eetgewoontes, klagen als het nodig is, Je leert vragen hoe laat het is en de tijd aangeven.


Tot slot leer je kleding kopen en beoordelen, je goedkeuring/wens uiten, instemmen en afwijzen, de kleuren, de verschillende kledingstukken en materie waaruit iets gemaakt is.


Voor grammatica leren we heel wat onregelmatige werkwoorden vervoegen, het aanwijzend voornaamwoord (ce pull: deze pull, die vest: cette veste); le pronom personnel COD (Tu aimes les citrons ? Oui, je les aime) en le pronom personnel COI (Tu parles à elle ? Oui, je lui parle) en de vergelijkende trap (cette jupe est plus belle que la jupe rouge).


Er wordt een aandeel van de lestijd als afstandsonderwijs ingericht. Hiervoor krijg je online opdrachten om thuis te verwerken.


Wie denkt over voldoende kennis van deze module te beschikken, kan een vrijstellingsproef aanvragen.

Certificaat AAV


AAV moderne vreemde taal:

 • Frans M1 (40 lestijden)
 • Frans M2 (40 lestijden)
 • Frans M3 (40 lestijden)
 • Frans M4 (40 lestijden)


Geslaagd zijn voor AAV Frans M2

Permanente evaluatie

Diploma secundair onderwijs

Lesmomenten CVO Groeipunt

MDWDVZZ
VM       
NM       
AV       

Voor attesten of verminderd inschrijvingsgeld, moet je contact opnemen met het secretariaat.

Inschrijven via een CVO Groeipunt secretariaat

CVO GROEIPUNT NINOVE
OPLEIDINGEN

deel op facebook

Opleiding Aanvullende algemene vorming (AAV)

Aanvullende algemene vorming en een beroepsopleiding

De vakken uit de opleiding aanvullende algemene vorming (AAV) leiden in combinatie met een diplomagerichte beroepsopleiding bij CVO Groeipunt naar een volwaardig diploma secundair onderwijs!

Onze troeven

 • Flexibel: Alle cursussen worden modulair georganiseerd zodat je een eigen leertraject kunt uitstippelen naargelang je situatie en behoeften.
 • Vrijstellingen: Heb je al voorkennis? Aan de hand van een vrijstellingsproef kan je sneller je traject doorlopen. Ook je vroegere schoolresultaten of resultaten van de examencommissie kunnen leiden tot vrijstelling van bepaalde modules, maar daarvoor kijken we enkel naar resultaten die maximum 4 jaar geleden behaald werden en enkel op vertoon van het originele rapport.
 • Geen examenstress: In de opleiding aanvullende algemene vorming worden geen examens ingericht. De evaluatie gebeurt gespreid. Dit betekent dat er regelmatig toetsen worden afgenomen. De resultaten hiervan vormen samen de eindevaluatie. In sommige diplomagerichte opleidingen worden wel nog examens afgenomen.
 • Gecombineerd onderwijs: In de algemene vorming proberen we de leertijd zo optimaal mogelijk te gebruiken. Daarom beperken we een les tot maximaal 3 uren. Zo blijf je geconcentreerd tot het einde van de les. Een deel van de leertijd gebeurt dan thuis op het moment dat je daar tijd voor hebt. Via het elektronisch leerplatform kunnen taken ingediend en oefeningen gemaakt worden. Je vindt er ook de agenda, berichten van leerkrachten en aanvullende informatie in verband met de cursussen.
 • Open Leercentrum (OLC): Heb je thuis geen of moeilijk toegang tot een PC met internetaansluiting, heb je niet de nodige software of kan je thuis niet rustig studeren? Dan kan je altijd terecht in het Open Leercentrum op de campus. 
 • AAV @ home: Studeer thuis op eigen tempo! De leerstof wordt volledig in afstandsonderwijs aangeboden. Om aan deze cursus te kunnen deelnemen moet je thuis over een computer met webcam beschikken en moet je vlot met digitale toepassingen kunnen werken.
 • AAV: Minimum of verbreding: Bij sommige modules uit de AAV bieden we de keuze tussen M en B aan. Het gaat telkens om dezelfde module met hetzelfde aantal lestijden, maar met een verschillende aanpak. In de B-modules wordt oa meer afstandsonderwijs aangeboden.

Infosessies in Lokeren

Momenteel staan er geen infosessies meer gepland. Je kan wel nog een afspraak maken via dit formulier.

Infosessies in Ninove

Voor de opleiding AAV in Ninove (avondtraject) zullen de infosessies doorgaan vanaf 20 augustus. 

Wil je een infosessie in Ninove bijwonen, maak dan een afspraak via dit formulier voor een AAV infosessie in Ninove .

Uurroosters

Klik hier om het uurrooster AAV van Lokeren in PDF te downloaden. De modules AAV @ home staan hier ook in vermeld. Dit uurrooster is altijd onder voorbehoud en kan wijzigingen ondergaan.

Klik hier om het uurrooster AAV (=avondtraject) van Ninove in PDF te downloaden. Dit uurrooster is altijd onder voorbehoud en kan wijzigingen ondergaan.

Structuurschema

Klik hier om het structuurschema AAV te downloaden

Ons professioneel en gemotiveerd team staat klaar om je te begeleiden en te ondersteunen in je traject!

We bekijken samen met jou welke vakken je moet volgen en hoeveel vakken je volgt per week. Je kunt zelf de duur van je traject bepalen. Op die manier krijg je de kans om toch nog je diploma secundair onderwijs te behalen.