AAV ICT M1 + M2

opleidingen CVO Groeipunt

Van woensdag 14 oktober 2020 t.e.m. woensdag 9 december 2020

Vindt plaats op:

Woensdag van 08.45 uur tot 12 uur

Aantal lesuren: 40

Aantal lesuren afstandsonderwijs: 10

Lokaal: nog te bepalen

EUR

CVO Groeipunt Lokeren
Durmelaan 34
9160 LOKEREN

Info opleiding

In deze modules ICT krijg je een antwoord op vragen als: hoe maak ik mappen, hoe richt ik mijn bureaublad in, wat is Windows eigenlijk, zijn er gratis alternatieven, hoe werkt het Internet, wat zijn de valkuilen van sociale netwerken zoals Facebook, waar kan ik een gratis antivirus programma vinden, hoe download ik dit, waar moet ik op letten als ik een nieuwe PC wil aanschaffen, en wat als ik geen Microsoft Office pakket wil/kan gebruiken?


Komen aan bod in deze modules:

- Basis configuratie van een computer: hardware en software

- Basishandelingen besturingssysteem: organisatie en onderhoud

- Anti-virus software: installatie, werking, onderhoud, gratis of niet?

- Internet: werking, efficiënt zoeken, mail, chat, sociale netwerksites, gevaren van internet, beveiliging

- Alternatieve en gratis software, wat, hoe, waarom, verschillen en gelijkenissen, installatie en gebruik.


Er wordt 25% van de lestijd als afstandsonderwijs ingericht. Hiervoor krijg je online opdrachten om thuis te verwerken.


In de cursus AAV ICT M1 + M2 @ home wordt 95% van de lestijden in afstandsonderwijs ingericht.


Wie denkt over voldoende kennis van deze module te beschikken, kan een vrijstellingsproef aanvragen.

Gespreide evaluatie

Diploma secundair onderwijs

Lesmomenten CVO Groeipunt

MDWDVZZ
VM       
NM       
AV       

Materialen Prijs
ICT M1+M2 kopieën -- EUR
ICT M1+M2 kopieën -- EUR
Voor attesten of verminderd inschrijvingsgeld, moet je contact opnemen met het secretariaat.

Inschrijven via een CVO Groeipunt secretariaat

CVO GROEIPUNT LOKEREN
OPLEIDINGEN

deel op facebook

Opleiding Aanvullende algemene vorming (AAV)

Aanvullende algemene vorming en een beroepsopleiding

De vakken uit de opleiding aanvullende algemene vorming (AAV) leiden in combinatie met een diplomagerichte beroepsopleiding bij CVO Groeipunt naar een volwaardig diploma secundair onderwijs!

Onze troeven

  • Flexibel: Alle cursussen worden modulair georganiseerd zodat je een eigen leertraject kunt uitstippelen naargelang je situatie en behoeften.
  • Vrijstellingen: Heb je al voorkennis? Aan de hand van een vrijstellingsproef kan je sneller je traject doorlopen. Ook je vroegere schoolresultaten of resultaten van de examencommissie kunnen leiden tot vrijstelling van bepaalde modules, maar daarvoor kijken we enkel naar resultaten die maximum 4 jaar geleden behaald werden en enkel op vertoon van het originele rapport.
  • Geen examenstress: In de opleiding aanvullende algemene vorming worden geen examens ingericht. De evaluatie gebeurt gespreid. Dit betekent dat er regelmatig toetsen worden afgenomen. De resultaten hiervan vormen samen de eindevaluatie. In sommige diplomagerichte opleidingen worden wel nog examens afgenomen.
  • Gecombineerd onderwijs: In de algemene vorming proberen we de leertijd zo optimaal mogelijk te gebruiken. Daarom beperken we een les tot maximaal 3 uren. Zo blijf je geconcentreerd tot het einde van de les. Een deel van de leertijd gebeurt dan thuis op het moment dat je daar tijd voor hebt. Via het elektronisch leerplatform kunnen taken ingediend en oefeningen gemaakt worden. Je vindt er ook de agenda, berichten van leerkrachten en aanvullende informatie in verband met de cursussen.
  • Open Leercentrum (OLC): Heb je thuis geen of moeilijk toegang tot een PC met internetaansluiting, heb je niet de nodige software of kan je thuis niet rustig studeren? Dan kan je altijd terecht in het Open Leercentrum op de campus. 
  • AAV @ home: Studeer thuis op eigen tempo! De leerstof wordt volledig in afstandsonderwijs aangeboden. Om aan deze cursus te kunnen deelnemen moet je thuis over een computer met webcam beschikken en moet je vlot met digitale toepassingen kunnen werken.
  • AAV: Minimum of verbreding: Bij sommige modules uit de AAV bieden we de keuze tussen M en B aan. Het gaat telkens om dezelfde module met hetzelfde aantal lestijden, maar met een verschillende aanpak. In de B-modules wordt oa meer afstandsonderwijs aangeboden.

Infosessies in Lokeren

Momenteel staan er geen infosessies meer gepland. Je kan wel nog een afspraak maken via dit formulier.

Infosessies in Ninove

Voor de opleiding AAV in Ninove (avondtraject) zullen de infosessies doorgaan vanaf 20 augustus. 

Wil je een infosessie in Ninove bijwonen, maak dan een afspraak via dit formulier voor een AAV infosessie in Ninove .

Uurroosters

Klik hier om het uurrooster AAV van Lokeren in PDF te downloaden. De modules AAV @ home staan hier ook in vermeld. Dit uurrooster is altijd onder voorbehoud en kan wijzigingen ondergaan.

Klik hier om het uurrooster AAV (=avondtraject) van Ninove in PDF te downloaden. Dit uurrooster is altijd onder voorbehoud en kan wijzigingen ondergaan.

Structuurschema

Klik hier om het structuurschema AAV te downloaden

Ons professioneel en gemotiveerd team staat klaar om je te begeleiden en te ondersteunen in je traject!

We bekijken samen met jou welke vakken je moet volgen en hoeveel vakken je volgt per week. Je kunt zelf de duur van je traject bepalen. Op die manier krijg je de kans om toch nog je diploma secundair onderwijs te behalen.